Kütüphane 

İzzet Baysal Kampüsü’nde bulunan kütüphane, 35 binden fazla kitap, 5 veri tabanı, 166 adet süreli yayın ile hizmet vermektedir. Otomasyon sistemine geçen kütüphanede internet yoluyla tarama yapılabilmektedir. Kütüphane geniş kapasiteli bir okuma salonuna sahiptir. Kütüphanede 8 CD-ROM bulunmakta, araştırmacılar ve öğrenciler konuları ile ilgili araştırma ve tarama yapabilmektedir.

İzzet Baysal Kampüsü’ndeki merkez kütüphanenin yanı sıra, diğer fakülte ve yüksekokullarda bulunan kütüphaneler de yaklaşık 10 bin kitapla hizmet vermektedir. 

Bilgisayar Laboratuvarları 

Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nin öncelikli hedefi, çağın gelişen bilgi teknolojilerinden araştırma ve eğitim amacıyla en üst düzeyde yararlanmaktır. Bu amaçla en son yenilikler takip edilmekte ve öğrencilere sunulmaktadır.

Bütün fakülte ve yüksekokullarda 300’ü aşkın kişisel bilgisayar, 7 ayrı laboratuvarda öğrencilerin kullanımına açıktır. Üniversitemizin birimleri 1995 yılından bu yana internet bağlantısına sahiptir. 

Beslenme 

Üniversitenin bütün kampüslerinde düzenli öğle yemeği servisi yapılmaktadır. Üniversitemiz yurtlarında kalan öğrencilere akşam yemeği de verilmektedir. Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı denetiminde beslenme ve diyet uzmanlarınca düzenlenen yemek listeleri tüm kampuslarda özel sektör tarafından hazırlanmakta ve ekonomik bir ücretle öğrencilere sunulmaktadır. 

Barınma 

Abant İzzet Baysal Üniversitesi’ne bağlı olarak faaliyet gösteren 800 kız, 800 erkek öğrenci kapasiteli iki öğrenci yurdu hizmet vermektedir. Bolu ve Düzce illerinin dışında Akçakoca ve Gerede ilçelerindeki kampuslarda da Yurt-Kur’a bağlı yeterli kapasitede yurtlar bulunmaktadır. Her yurtta sürekli hizmet veren öğrenci kantinleri, okuma salonları, etüt salonları, TV izleme salonları ile resim ve müzik çalışma odaları bulunmaktadır.  

Ulaşım 

Üniversitenin İzzet Baysal Kampüsü, Bolu şehir merkezine 8 kilometre uzaklıktadır. Ulaşım, özel bir kooperatifin minibüsleri ile sağlanmaktadır. Araçlar, şehir merkezi ile kampüs arasında 15 dakikalık aralıklarla saat 22.30’a kadar çalışmaktadır. Aynı şekilde şehirden 7 kilometre uzaklıkta bulunan Düzce Kampüsü’nde de ulaşım özel sektör tarafından sağlanmaktadır. 

Burslar ve Ödüller 

Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı tarafından Öğrenci Sosyal Hizmetler bütçesinden her yıl ortalama 300 öğrenciye 9 ay süre ile burs imkanı sağlanmaktadır. Burs için başvurular, kayıt sırasında yapılmaktadır.

Ayrıca Abant İzzet Baysal Üniversitesi’ne destek veren kuruluşların başında gelen İzzet Baysal Vakfı, üniversitenin 4 yıllık bölümlerine ilk sırada en yüksek puanla giren bölüm birincilerine, bu bölümlerdeki birincilerden sonra gelen en yüksek puanla yerleşmiş olan Bolulu birer öğrenciye ve ayrıca maddi desteğe ihtiyaç duyan Bolulu öğrencilere karşılıksız burs vermektedir. Her yıl sosyal ve kültürel faaliyetlerde dereceye giren öğrencilere de vakıfça teşvik ödülü verilmektedir.  

Sağlık Hizmetleri 

Üniversitede öğrencilerin ve öğretim elemanlarının sağlık hizmetlerini Sağlık Merkezi karşılamaktadır. Öğrenciler; İzzet Baysal Kampüsü, Bolu Şehir Kampüsü, ve Düzce Kampüsleri’nde üniversiteye kayıt oldukları tarihten başlayarak mezun oldukları güne kadar devam eden sağlık kontrolü teşhis ve tedavi imkanlarına kavuşmaktadır.

Sağlıkla ilgili konularda ilk başvuru, teşhis ve ayakta tedavinin yapıldığı merkezde 24 saat sağlık hizmeti verilmektedir. Mesai dışı saatler ve tatil günlerinde yardımcı sağlık personeli hazır bulunmaktadır. Günde ortalama 250-300 hastanın tedavi edildiği merkezde, acil durumlar için ambulans mevcuttur.  

Kültürel Faaliyetler 

Üniversitede kültürel faaliyetlerin yürütüldüğü İzzet Baysal Kültür Merkezi’nde 514 kişi kapasiteli Mavi Salon, 208 kişi kapasiteli Pembe Salon, Sergi Salonu, Bale ve Halk Oyunu Çalışma Salonu ile Müzik Odası bölümleri bulunmaktadır. Üniversitede yapılan etkinliklerin yanı sıra her yıl düzenli olarak yapılan başka etkinlikler de bulunmaktadır. Bunlardan en önemlisi, her yıl 11 Mayıs’ta yapılan “Geleneksel İzzet Baysal Anma ve Şükran Günü” etkinlikleridir. İl çapında yapılan bu kutlamalara üniversite de çeşitli etkinliklerle katkıda bulunmaktadır. Gelenekselleştirilen bir etkinlik de Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı ile Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu tarafından ortaklaşa düzenlenen Aladağ Göl Şenliği’dir. 

Ayrıca üniversitemiz bünyesindeki öğrenciler tarafından oluşturulan 50’den fazla öğrenci topluluğu çeşitli kültürel etkinliklerde bulunmaktadır.  

Spor Tesisleri ve Etkinlikleri 

İzzet Baysal Kampüsü ve Bolu Şehir Kampüsü’nde birer modern spor salonu bulunmaktadır. İzzet Baysal Kampüsü’ndeki çok amaçlı spor merkezinde biri 300 seyirci kapasiteli olmak üzere 2 salon, sauna, şok havuzu, egzersiz fizyoloji laboratuvarı ve kondisyon salonu mevcuttur. Ayrıca açık alan basketbol ve futbol sahaları da öğrencilerin sürekli hizmetindedir.

Üniversitede düzenlenen sportif yarışmalar Yükseköğretim Kurumları arası yarışmalar, AİBÜ Spor Kulübü aracılığıyla kulüpler arası yarışmalar, fakülte ve yüksekokulların katılımı ile gerçekleştirilen üniversite içi spor yarışmaları ve özel müsabakalar olarak özetlenebilir. Basketbol, voleybol, futbol, badminton, kros, kayak, yüzme üniversite dışında da başarılar kazanılan branşların başında gelmektedir.

AİBÜ ÖĞRENCİ YURTLARI

1-YURTLARIN KONUMU VE  KAPASİTELERİ    

                 Kredi ve Yurtlar Kurumundan ayrı olmak üzere,Üniversitemiz yönetimine bağlı ve kampüs içersinde bulunan Erkek ve Kız öğrenci yurtlarımızın her biri 680 öğrenci kapasitelik olup,yurt odaları maksimum 8 er kişiliktir.

                Her yıl mezunlar ve boş odalar dahil,ortalama 250 kadar boş kontenjanımız bulunmaktadır.Kontenjan dolduğunda yurda müracaatlar kapanmayıp,yer boşaldıkça öğrenci kaydı yapılmaktadır. 

2-YURTLARIMIZA MÜRACAAT/ ÖN KAYIT ŞARTLARI

                *(Kampüs içersinde bulunan yurtlarımız için)AİBÜ kampüsü içersinde bulunan 4 yıllık bir fakülteye kayıt hakkı kazanmış/kayıt yaptırmış ya da halen öğrenim gören  öğrencilerimiz, 

                * KYK yurtlarına kayıt hakkı kazanamamış olmak (Fakültelerin ilk kayıt ve açılış tarihlerinde bu şart aranmaktadır.Yurtlarımızın asıl ve yedek kayıt tarihlerinden sonra-dönem içersinde- yurtta boş yatak olduğu sürece kayıt için müracaat edilebilir)   

                *Ailesi,yurdun bulunduğu şehir ya da büyük şehir belediye sınırları dışında oturmak.(Bedensel yapısı, şehir içi nakil araçlarına binmesine engel durumda olanlar hariç)

 *Üniversitemiz fakültelerine kayıt tarihlerinde,yurt idarelerinden alacakları bilgi formlarını doldurup yurt idaresine teslim ederek ön kayıtlarını yaptırabilirler.(Yurtlarımızla ilgili müracaat ve kayıtların KYK yurtları kayıtları ile ilgili bir ilişiği yoktur) 

3-YURTLARIMIZA KESİN KAYIT-KABUL ŞARTLARI VE BİLGİLERİ

                a-Yurtlarımıza ön kayıt yaptırmış olan öğrenciler arasından, Üniversitemiz Yurtlar Yönetim Kurulunca belirlenen kayıt kabul esaslarına durumları uygun görülenlerin listesi kesin kayıt tarihlerinden önce belirlenecektir.(kesin kayıt tarihinden önce yurda kayıt hakkı kazanılıp kazanılmadığı telefonla öğrenilebilecektir)

                b-Yurtlara kesin kabul değerlendirmeleri ayrıntılı maddeleri içermekle beraber genelde aşağıda belirtilen şekildedir.

*öksüz,yetim olmak,genel sağlık durumu,sabıka kaydı olmamak,başka yurtlardan ceza almamış olmak,

*Ailesinin genel maddi durumu,bakmakla yükümlü olunan kardeş sayısı,kiracı,ev sahibi olup olmama durumu Vb.  

 c-KESİN KAYITLAR:AİBÜ kampüs fakülteleri için ilan edilen ders kayıtları tarihlerinde yurtlarımıza kesin kayıt yaptırmaya hak kazanmış olan öğrenciler,kendilerine verilen bilgi formlarında istenen belgeleri tamamlayarak,ilan edilen kayıt tarihleri içersinde kesin kayıtlarını yaptırabilirler.

d-İLETİŞİM:Yurtlarımıza kesin kayıt listeleri ya da diğer bilgiler için telefon numaralarımız aşağıda belirtilmiştir:               

                Üniversite santral:0374 253 4512’ den yurt öğrenci işleri (Erk.Y. 2914-Kız Y.2916)

                Yurtlar Santral     :0374 2534645-2544646 2534647’den aşağıdaki dahili numaralar tuşlanabilir.

4-YURT ÜCRETLERİ

                Yurt ücretleri,her yıl Üniversitemiz Yurtlar Yönetim Kurulunca belirlenmekle beraber,aylık yurt ücretleri,Kredi ve Yurtlar Kurumunun eş değerdeki yurtlarıyla aynı miktarda tutulabilmektedir.(2003-204 yılı için aylık 40.000.000 Tl’ den ,3 er aylık periyotlar halinde alınmakta olup,depozito miktarı 3 aylık yurt ücreti tutarındadır ve kesin kayıtlarda ilk 3 aylık yurt ücreti ve depozito,peşin olarak alınmaktadır.) 

5-Yurtlarımızda  verilen hizmetler ve yapılan görevler

-Yurda giren-çıkanların kimlik kontrolü ve yönlendirilmesi,(Danışma ve güvenlik)

- Postadan gelen mektup,APS,taahhütlü ve kargoların takibi,

-Kantin hizmetleri

-Berber,kuaför hizmetleri,

-Otomatik çamaşır makinelerinde öğrenci çamaşırı yıkama hizmeti,

-Temizlik işlerinin denetlenmesi,

-Öğrenci izinlerinin izlenmesi,

- Dahili ve harici telefonlara cevap verilmesi,(santral hizmetleri)

-Kayıt olan ve ayrılan öğrencilerin demirbaş teslim ve tesellüm hizmetleri,

-Katların ve odaların denetlenmesi,

LOJMANLAR

Üniversitemiz bünyesinde Öğretim Üyeleri ve Üst Yönetim İdari personelin yararlanabileceği 7 bloktan oluşan toplam 140 adet lojman bulunmaktadır.

Lojman dağıtımı  Görev Tahsisli, Sıra Tahsisli ve Hizmet Tahsisli olmak üzere AİBÜ Konut Tahsisi Yönergesine göre yapılmaktadır .

Ayrıca idari ve akademik personelimiz 250 adet prefabrike konuttan da  yararlanabilmektedir.

MİSAFİRHANE :Kampusümüz içinde İzzet Baysal Vakfı tarafından yaptırılan 57 oda 3 suit  olmak 117 yatak kapasiteli, 3 yıldızlı otel konumunda olan tesisimizde bulunan yemek ve kahvaltı salonu her türlü toplantı ve yemeğe ev sahipliği yapacak kapasitedir.Ayrıca tesiste 1 adet oyun salonumuz( Bilardo,okey vb.) 1 adet TV salonumuzda hizmete açıktır.Tesisimiz ormana sıfır olup; üniversite personeli ve kamu çalışanlarına özel indirim uygulamaktadır.